• Home
  • Știri
  • Rareș Bogdan: I-am atras atenția președintelui Iohannis că ce face PSD este imoral. Îi păzim să nu bage mâna în buzunarele românilor

Rareș Bogdan: I-am atras atenția președintelui Iohannis că ce face PSD este imoral. Îi păzim să nu bage mâna în buzunarele românilor

rares bogdan 3

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan spune că devine „din ce în ce mai insuportabil” pentru PNL să guverneze alături de PSD. Într-o intervenție în emisiunea Jurnalul de Seară de la Digi24, Bogdan a spus că dacă ar fi după el, de mâine s-ar forma o altă coaliție, de dreapta, și că pentru asta poartă „permanent” discuții cu alte partide.

Liberalul a adăugat că l-a avertizat de mai multe ori pe președintele Klaus Iohannis că ceea ce fac social-democrații este „imoral” și „necolegial”.

„Noi am fost sub o presiune publică pe care PSD a dus-o complet necolegial și incorect, începând de joi, afirmând pe toate canalele că PNL se opune creșterii pensiilor. Chestiune complet falsă, PNL nu se opune și nu s-a opus creșterii pensiilor. Știm exact că puterea de cumpărare a românilor a scăzut și că cei 4,9 milioane de pensionari au nevoie de această creștere. Am spus clar că indexarea trebuie să se realizeze și trebuie să vedem cu cât putem crește diferența. Doamna Bucura-Oprescu a venit cu acest 40%, care este ireal.

Oameni buni, nu ne mai acuzați că nu dorim să mărim pensiile, pentru a ne pune într-o situație imposibilă în spațiul public și pentru a ne întreba pensionarii de ce nu vrem asta. Noi vrem, dar suntem lucizi, responsabili și echilibrați și ne întrebăm de unde luăm banii în 2024 și 2025. PNL a solicitat și sper ca PSD să fie de acord, ca în 2024 Guvernul să nu introducă taxe și impozite suplimentare. Boloș a spus că trebuie să introducem taxe și impozite ca să avem bani de pensii. Noi l-am chemat și i-am spus: Dacă introduci o singură taxă, pleci acasă!”, a afirmat Rareș Bogdan, la Digi24.

Întrebat de ce PNL nu pune capăt coaliției cu PSD, având în vedere că spune că este atât de rău, Bogdan a răspuns: „Astăzi trebuie să îi păzim, să nu bage mâinile și mai mult în bugetele companiilor private și în buzunarele românilor. Sincer, sunt unul dintre cei care regretă profund că nu am încercat să facem o coaliție de dreapta și oricând vom avea posibilitatea să o facem de dreapta, vom încerca asta. Ultimele săptămâni mi-au arătat că nu pot avea încredere în PSD”.

Continuarea aici

Parteneri