• Home
  • Prima
  • Războiul politic se poartă pe capul rapsodului Tudor Gheorghe. Injurii, anchete, revoluție comunistă și anticomunistă

Războiul politic se poartă pe capul rapsodului Tudor Gheorghe. Injurii, anchete, revoluție comunistă și anticomunistă

tudor gheorghe 1

Tudor Gheorghe s-a declarat întotdeauna apolitic, însă mare parte din spectacolele sale au mesaje politice, apropiate și recompensate de PSD, scrie România.europaliberă.ro

Gigel Știrbu, președintele Comisiei de cultură a Camerei Deputaților, va solicita Televiziunii și Radioului publice informații despre condițiile în care au participat la realizarea și difuzarea controversatului spectacol al popularului rapsod Tudor Gheorghe.

Spectacolul lui Tudor Gheorghe de la Sala Palatului, care a fost difuzat de Televiziunea publică de ziua lui Nicolae Ceaușescu, a stârnit multe controverse în media și pe rețelele de socializare, din cauza mesajelor politice eurosceptice și nostalgice față de trecutul comunist. Un spectacol intitulat „Tot degeaba 30”, în care protestele recente a sute de mii de oameni în sprijinul justiției au fost minimalizate, procurorii, insultați iar perioada scursă de la căderea comunismului a fost prezentată apocaliptic, pe muzica și versurile lui Tudor Gheorghe.

În aceste zile apar însă și gesturi ale autorităților – primarul PSD îl declară pe Tudor Gheorghe cetățean de onoare, în vreme ce președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaților, Gigel Știrbu (PNL) vrea să știe de la TVR și de la Radioul public care au fost criteriile prin care s-au asociat cu spectacolul. TVR a înregistrat și transmis concertul, Radioul public a participat la realizarea lui, prin Orchestra națională și corul SRR.

Tudor Gheorghe a devenit de miercuri cetățean de onoare al Bucureștilor, la propunerea primarului Gabriela Firea, votat de consilierii PSD.În perioada  lui Ion Iliescu, rapsodul l-a însoțit în Israel și-n alte țări și cânta la masa președintelui ca un lăutar.

Mai mult pe România.europaliberă.ro

Parteneri