Reacția Comisiei Europene, la declaraţiile lui Teodorovici: Libera circulație a lucrătorilor este un drept fundamental în UE

Comisia Europeană a reacţionat, printr-un purtător de cuvânt, la declaraţiile ministrului de Finanţe Eugen Teodorovici privind restricționarea pieței muncii.

„După cum știți, ca regulă generală, nu comentăm comentarii. În general, permiteți-mi să vă reamintesc că libera circulație a lucrătorilor este un drept fundamental în UE, unul dintre pilonii pieței interne consacrat în tratate și, potrivit studiilor, cel mai prețuit drept al europenilor din Uniunea noastră.
Poziția Comisiei a fost clară de la începutul acestui mandat: crearea unei piețe interne mai profunde și mai echitabile reprezintă o componentă esențială a construirii unei Europe mai sociale. Pentru a funcționa în mod corespunzător, mobilitatea forței de muncă trebuie să se bazeze pe reguli clare, corecte și aplicabile, de exemplu prin consacrarea principiului egalității de remunerare pentru aceeași muncă în același loc pentru lucrătorii detașați.
De asemenea, împreună cu Pilonul European al Drepturilor Sociale, UE s-a angajat să se străduiască pentru condiții mai bune de muncă și de viață de-a lungul întregii Uniuni, în lumina provocărilor cum ar fi îmbătrânirea societății, globalizarea și digitalizarea”.

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a propus ca, după cinci ani, migranții să fie nevoiți să-și caute de lucru în altă țară sau să se întoarcă de unde au plecat.

Distribuie prietenilor

Sursa – stiri.tvr.ro