Reacţia lui Iohannis, după votul primit de Kövesi pentru funcţia de procuror şef european

Laura Codruţa Kovesi a primit, joi, aviz pozitiv în Consiliul European, de la ambasadorii statelor membre, pentru funcţia de procuror şef European.

Preşedintele Klaus Iohannis salută rezultatul de astăzi, precizând că votul reprezintă o victorie importantă pentru România și confirmă aprecierea pentru pregătirea, experiența și competența Laurei Codruța Kövesi.

Iată mesajul transmis de președintele Iohannis, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale:

Distribuie prietenilor

„Salut votul acordat astăzi în reuniunea Comitetului Reprezentanților Permanenți ai guvernelor statelor membre pe lângă Uniunea Europeană (COREPER), prin care s-a exprimat un sprijin larg în favoarea candidaturii doamnei Laura Codruța Kövesi pentru poziția de procuror șef al Parchetului European.

Mă bucur că votul acordat de statele membre ale Uniunii Europene a fost unul substanțial, fapt care confirmă aprecierea pentru pregătirea, experiența și competența doamnei Kövesi.

Rezultatul de astăzi reprezintă o victorie importantă pentru România, cu atât mai mult cu cât a fost obținut în pofida faptului că Guvernul PSD a încercat permanent să blocheze candidatura unui profesionist, recunoscut pentru lupta sa împotriva corupției și în apărarea statului de drept.

Așa cum am acționat în acest caz, voi continua să sprijin români integri, competenți și profesioniști în funcții de conducere la nivelul instituțiilor Uniunii Europene”.

AMPress