• Home
  • Știri
  • Reacția lui Nicușor Dan, la acuzațiile A.N.I.

Reacția lui Nicușor Dan, la acuzațiile A.N.I.

nicusor dan primar

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a reacționat la acuzațiile aduse de Agenția Națională de Integritate. Acesta susține că va contesta în instanță raportul ANI.

Redăm anunțul lui Nicușor Dan, făcut pe pagina sa de facebook:

„Față de comunicatul Agenției Naționale de Integritate, precizez următoarele:
Voi ataca în instanță în termenul legal Raportul Agenției. Agenția imi impută două fapte, pentru care are o interpretare eronată a legii.

1. Pe perioada de vacanță a funcției de director al unor instituții din subordinea Primăriei Capitalei, am exercitat față de aceste instituții atribuțiile legale ale primarului (art. 154 alin. 4 Cod Administrativ) “Primarul conduce instituțiile publice de interes local, precum și serviciile publice de interes local”, fără a ocupa funcția de director în aceste instituții și fără a fi retribuit.

2. Sancțiunea dispusă de Inspectoratul de Stat în Construcții a fost dispusă persoanei juridice Primarul Municipiului București, nu persoanei fizice Nicușor Dan, fapt confirmat de instanță.

Solicit Agenției Naționale de Integritate să ofere acces presei la întregul dosar administrativ în baza căruia au întocmit Raportul”.

Parteneri