Reacția ministrului Carmen Dan, după ce premierul i-a sugerat să demisioneze

 

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri seara, că va accepta demisia ministrului de Interne Carmen Dan, dacă aceasta şi-o va înainta. El a spus că ministrul de Interne l-a minţit în privinţa propunerii de înlocuire a şefului Poliţiei din funcţie. Joi dimineaţă, ministrul Carmen Dan s-a prezentat la Parchetul General pentru a fi audiată în dosarul deschis după ce a acuzat că în casa ei a fost instalat un microfon într-o priză. Întrebată dacă interţionează să demisioneze din Guvern, Carmen Dan a refuzat să răspundă.
Premierul Mihai Tudose a declarat miercuri seară, la Antena 3, că va accepta demisia ministrului de Interne Carmen Dan, dacă aceasta şi-o va da. „Carmen Dan îşi va înainta demisia dacă va fi lăsată”, a completat premierul, făcând aluzie la Liviu Dragnea, preşedintele PSD, potrivit RTV.NET
„Şeful Poliţiei a fost înlocuit. Aveam o propunere. Am aflat că acel domn nu doreşte şi refuză, nu puteam să demit pe cineva şi să las Poliţia necondusă. Supărarea mea faţă de ministrul de Interne este următoarea. Am întrebat-o dacă e adevărat că refuză şi mi-a spus că nu. La prânz l-am sunat pe domnul chestor (n.r.: Cătălin Ioniţă) să îl întreb eu. Dialogul a fost cam aşa: „Sunt premierul, doriţi această funcţie?” şi mi-a spus: „Domnule premier, permiteţi să raportez: M-am prezentat cu un raport la doamna ministru în care i-am spus că refuz, de atunci stau în antecameră, mi-a zis să aştept”. Dacă un ministru îşi permite să mă mintă, nu mai am ce să lucrez cu ea. Domnia şi-a manisfestat intenţia de luni şi i-am spus că accept demisia dacă şi-o dă. Dacă va fi lăsată şi-o va da”, a declarat Mihai Tudose la Antena 3.