• Home
  • Prima
  • Referendum: Peste 80% din alegători au răspuns „Da” ambelor întrebări

Referendum: Peste 80% din alegători au răspuns „Da” ambelor întrebări

referendum unu 1

Peste 80% din alegători au răspuns „Da” ambelor întrebări de la referendumul pe justiţie de duminică, voturile nevalide reprezentând puţin peste 5%, conform rezultatelor provizorii furnizate de Biroul Electoral Central.

La prima întrebare de la referendum – „„Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?” – după numărarea voturilor din 18.653 secţii din ţară, 80.9% dintre alegători au răspuns „Da”, 13.8% au răspuns „Nu”, iar 5.3% au reprezentat voturi nevalide.

Cea de a doua întrebare la referendum a fost: „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”.

În acest caz, 81.1% au fost „Da”, 13.5% au fost „Nu”, iar 5,3 % nu au fost valide.
Pentru DA au fost exprimate peste 6 milioane de voturi, pentru NU puţin peste un milion, iar voturi anulate sunt aproximtiv 400.000.

La secţiile din străinătate, după numărarea a 154.000 de voturi, reiese că 92% au votat „Da” la intrebarile de la referendum, iar 6% „Nu”.

Sursa – RTV.NET

Parteneri