Regele Carol al Doilea va fi reînhumat pe 9 martie

Cripta în care va fi înhumat Regele Carol al Doilea este deja pregătită în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș. La fel şi celelalte două morminte – ale Reginei Mamă Elena și a Prinţului Mircea, care vor fi aduse tot acolo.
Televiziunea Română va transmite în direct, pe 9 Martie, ceremonia de reînhumare a regelui.

Mutarea osemintelor lui Carol al Doilea a fost aprobată de Casa Regală şi de Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel.
Întrebat dacă este binevenită această mutare a lui Carol al Doilea alături de ceilalți regi ai României, IPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a răspuns: “ Absolut, a fost rege al României, e vorba de istorie, și de abia am așteptat acest lucru, ca să putem elibera locul”.

Carol al Doilea și-a petrecut ultimii ani din viață în exil, în Portugalia, în localitatea Estoril, la Vila Mary e Sol, alături de Elena Lupescu.

Distribuie prietenilor

Regele Carol al Doilea a murit în 4 aprilie 1953. Nu împlinise 60 de ani. Osemintele sale au fost primite temporar în necropola Sao Vicente de Fora, unde se află şi mormintele regilor Portugaliei, cu care s-a înrudit. A fost repatriat în 2003, dar nu a putut fi înmormântat în Mănăstirea Curtea de Argeş, lângă părinții săi, Regii Ferdinand și Maria, pentru că nu mai era loc. Osemintele sale au stat într-o cupolă din curtea mănăstirii.

Mai mult pe stiri.tvr.ro