• Home
  • Spiritualitate
  • Regele Charles i-a cerut sfaturi spirituale starețului Efrem Vatopedinul, din Muntele Athos, după diagnosticul de cancer

Regele Charles i-a cerut sfaturi spirituale starețului Efrem Vatopedinul, din Muntele Athos, după diagnosticul de cancer

efrem

Arhimandritul grec Efrem Vatopedinul a declarat că Regele Charles al III-lea a apelat la el pentru sfaturi spirituale după ce a primit diagnosticul de cancer, scrie The Independent, potrivit tvrinfo.ro.

Părintele Efrem, stareț al Mănăstirii Vatoped din Muntele Athos, a dezvăluit la începutul acestei luni că Regele Charles l-a contactat după ce a primit diagnosticul de cancer pentru a căuta „rugăciuni și cuvinte bune astfel încât să găsească puterea de a depăși dificultățile”.

Charles al III-lea și starețul din Muntele Athos împărtășesc o prietenie care durează de 25 de ani și care a devenit mai strânsă după moartea Prințesei Diana în 1997.

„Charles are o sofisticare spirituală, o viață spirituală”, a spus Efrem Vatopedinul publicației The Sun. „Da, am vorbit încă de la diagnosticare și cred că va depăși (n.n încercarea).”

Deși puține informații despre prietenia lor au fost făcute publice, Charles ar fi vizitat comunitatea monahală din Muntele Athos de cel puțin opt ori.

Charles l-a întâlnit pentru prima dată pe starețul Efrem Vatopedinul în 1998, în timpul vizitei sale la mănăstirea Vatopedi, care avea loc la scurt timp după moartea Dianei. Monarhul are acum propriile sale camere rezervate pentru când va sta la Mânăstirea Vatopedi.

„Avem o relație foarte bună”, a adăugat starețul.

The Sun a citat o sursă care spune că lui Charles îi place să mediteze, să se roage și să urmeze ritualuri străvechi, cum ar fi „să se trezească la 4 dimineața pentru a asculta Liturghia pe care o adoră absolut”.

„Nu există nicio îndoială că regele britanic este ortodox în inima lui”, a spus un alt călugăr grec pentru The Greek Herald. „Din păcate, el este foarte constrâns de poziția sa.”

Parteneri