• Home
  • Prima
  • Renate Weber dă în judecată Parlamentul României

Renate Weber dă în judecată Parlamentul României

renate weber 1

Fostul Avocat al Poporului, Renate Weber, a dat în judecată Parlamentul României, care a decis în data de 16 iunie să o revoce din funcţie.

Renate Weber a făcut o cerere de chemare în judecată în contradictoriu cu Camera Deputaților și Senatul României, data înregistrării dosarului fiind 17 iunie, la Curtea de Apel București.

„Fostul Avocat al Poporului, doamna Renate Weber, dă în judecată Parlamentul. Doamna Renate Weber face o cerere de chemare în judecată în contradictoriu cu Camera Deputaţilor şi Senatul României. Ştiţi foarte bine care este speţa. Parlamentul României a votat demiterea domniei sale, neexistând motive legale. Ştiţi foarte bine scrisoarea trimisă de către cel care este preşedintele Comisiei de la Veneţia. Mulţi consideră că ceea ce s-a întâmplat în cazul doamnei Weber este un abuz absolut”, a anunţat Mihai Gâdea, luni, potrivit rtv.net.

„Eu spun, în continuare, că, de fapt, am intrat în coliziune, în calitatea de Avocat al Poporului, cu Guvernul, atunci când am atacat la CCR o ordonanţă de urgență, din alea 25 adoptate într-o seară, prin care spitalelor private li se permitea să aibă acces la fonduri publice, dar un acces care nu era controlat decât de ministru, prin simpla lui semnătură pusă pe solicitare. Ori asta, pe termen mediu şi lung, ducea, evident, la o scădere a capacităţii spitalelor publice de a se ocupa de servicii de calitate.
Atunci, am atacat la CCR. Cu unanimitate, CCR mi-a dat dreptate, dar înţeleg că exact acum se discută o nouă ordonanţă de urgenţă pe aceeaşi linie. Eu sunt convinsă că, de fapt, de acolo a plecat această dorinţă nestăvilită de a scăpa de un Avocat al Poporului care a înţeles să îşi ia în serios menirea, competențele”, declara Renate Weber, pe 16 iunie, în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Judecătorii CCR vor dezbate marți, 29 iunie, sesizarea de neconstituționalitate a hotărârii Parlamentului de a o revoca din funcție pe Renate Weber, Avocat al Poporului, depusă de PSD.

Parteneri