AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Reprezentantul Ucrainei în România: Dacă Odesa cade, rușii vor fi la gurile Dunării. Putin se va opri doar acolo unde va fi oprit

Paun Rahovei, însărcinatul cu afaceri a.i (n.red. ad interim) de la ambasada Ucrainei în România, a declarat la Interviurile Digi24.ro că Putin „se va opri doar acolo unde va fi oprit”. Acesta spune că planurile rușilor ar fi acum de capturare a Donbasului și a culoarului terestru spre Crimeea. De asemenea, rușii vor porturile Odesa și Mariupol.

„Dacă Odesa cade, România îi va avea pe ruși la gurile Dunării, Republica Moldova ar fi următoarea victimă”, spune diplomatul ucrainean.

Principalele declarații:
Sunt niște crime barbare, fără precedent. Sute de oameni au fost uciși fără vină, numai pentru faptul că sunt ucraineni. Vorbim de intenții, planuri, de exterminare a ucrainenilor. Au fost uciși legați, împușcați în cap. Sunt niște acte criminale.

Se atacă activ infrastructura civilă, blocuri, magazine, depozite de mâncare, de combustibil. Practic rușii duc un război pentru a extermina un popor, o națiune.

Putin nu a înțeles un lucru, credea că va lupta cu o armată, dar luptă cu un întreg popor.

Crimele de la Bucha, eu cunosc bine aceste localități, în ultimele 5-6 ani au fost atât de prospere că credeai că te afli în Occident. Orășele moderne, cu oameni muncitori. Vedem că a fost pus totul la pământ. Sunt crime de război.

Ce se întâmplă astăzi în Mariupol, Herson, rușii bombardează coridoare pe care sunt aduse ajutoare.

Oamenii nu au mâncare, apă. Oamenii scoși de ruși de acolo sunt duși în Rusia și nu au voie să se întoarcă timp de doi ani. S-a tras în diferite coloane și oamenii au murit fugind din acest oraș.

Rușii s-au retras pentru că au fost împinși de armata ucraineană. Planurile lor cred că sunt de a se stabili ferm în regiunile Donețk și Lugansk. Se vor concetra să se stabilească la Mariupol. Sunt planuri mai vechi pentru crearea unor condiții pe uscat pentru Crimeea.

Mai mult pe digi24.ro

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!