Rată mai mare de infectare în localități prahovene decât cea raportată. Mulți ajung la spital prea târziu

 

Mai multe localități prahovene se află timp de două săptămâni sub restricții suplimentare, din cauza creșterii numărului cazurilor de coronavirus. Zeci de mii de prahoveni vor fi afectați de noile măsuri impuse de autoritățile naționale și de cele județene. Pe lângă purtarea măștii de protecție, în Păulești și Plopu, libertatea de deplasare a fost restricționată, începând de ieri, în zilele de weekend. După ora 20.00 și până la 5.00 dimineața, vinerea, sâmbăta și duminica, aproape 10.000 de locuitori ai celor două comune vor fi obligați să rămână în case sau în gospodăriile lor și vor putea ieși în spațiile publice doar dacă merg la locul de muncă sau în condițiile în care au anumite urgențe și doar după completarea declarațiilor pe propria răspundere privind motivul ieșirii din case în intervalul menționat.
Sâmbătă dimineață, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova, condus de prefectul Cristian Ionescu, a hotărât care sunt măsurile suplimentare pentru localitățile cu mai mult de trei, respectiv patru cazuri de coronavirus la mia de locuitori.
În weekend-ul abia încheiat, Valea Prahovei a fost înțesată de forțe de ordine, însă nici alte localități prahovene nu au fost uitate, în special de polițiști, scrie Ziarul Prahova.ro

Din alte surse locale știm că multe familii care au fost infectate cu Coronavirus nu au declarat îmbolnăvirea și se tratează acasă, ca atare numărul bolnavilor e mult mai mare decăt cel raportat, iar unii ajung la spital când nu mai e nimic de făcut.

Distribuie prietenilor

D. Dumitru, AMPress