AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Reuters: Oamenii nu mai vor să citească știri, pentru că le consideră deprimante, crude și plictisitoare

Multime de oameni

Tot mai mulți oameni refuză să mai citească știrile, descriindu-le ca fiind deprimante, crude și plictisitoare, sugerează un studiu global, citat de Reuters și BBC, potrivit b1tv.ro.

Aproape patru din 10 (39%) oameni din întreaga lume au spus că uneori sau adesea evită în mod activ știrile, comparativ cu 29% în 2017, potrivit raportului.

Războaiele din Ucraina și Orientul Mijlociu ar fi putut contribui la dorința oamenilor de a se opri din a mai citi știrile, au spus autorii raportului.

Un total de 94.943 de adulți din 47 de țări au fost chestionați de YouGov în ianuarie și februarie pentru Digital News Report din acest an.
Raportul a fost publicat într-un moment în care miliarde de oameni din întreaga lume au participat la vot la alegerile naționale și regionale.

Raportul a constatat că alegerile au crescut interesul pentru știri în câteva țări, inclusiv în Statele Unite. Cu toate acestea, tendința generală rămâne ferm descendentă, potrivit studiului.

În întreaga lume, 46% dintre oameni au spus că sunt foarte sau extrem de interesați de știri – în scădere de la 63% în 2017. În Marea Britanie, interesul pentru știri s-a redus aproape la jumătate din 2015.

Cei care evită să se mai informeze o fac mai ales din cauză că se simt neputincioși
„Agenda de știri a fost evident deosebit de dificilă în ultimii ani”, a declarat autorul principal al raportului, Nic Newman, pentru BBC News.

„Am avut pandemie [și] războaie, așa că este o reacție destul de naturală ca oamenii să se îndepărteze de știri, fie că vor să-și protejeze sănătatea mintală sau pur și simplu pentru a-și vedea liniștitți de viață.”

Continuarea aici

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!