Rezistența la antibiotice, mai periculoasă decât încălzirea globală: 10 milioane de oameni vor muri în fiecare an

Rezistența la antibiotice e un fenomen în plină creștere și devine mai periculos pentru omenire decât încălzirea globală! Este un avertisment lansat de autoritățile sanitare din Marea Britanie, care încearcă acum să limiteze efectele printr-o campanie la nivel național.

Descoperirea penicilinei, în anii ’40, a marcat intrarea omenirii în era antibioticelor și a revoluționat medicina terapeutică.

Dar, de-a lungul timpului, bacteriile periculoase au devenit din ce în ce mai rezistente. Consumul de antibiotice a crescut dramatic în ultimii 20 de ani, cu 65%.
Utilizarea excesivă are consecințe grave. Va veni o vreme când nu vor mai lupta deloc împotriva bolilor.

„Cum se întâmplă şi cu încălzirea globală, noi, oamenii, ne facem asta cu mâna noastră, dar ne va ucide înainte de a o face schimbarile climatice. (…) Se pare că omenirea nu prea se pricepe să iasă dintr-o problema care se agravează cu încetinitorul”, a spus Sally Davies, coordonator al echipei de cercetători, conform stiri.tvr.ro.

Potrivit studiilor făcute în Marea Britanie, 10 milioane de oameni vor muri în fiecare an dacă nu se găsește o rezolvare a problemei rezistenței la antibiotice!

Vor fi mai multe victime decât fac la ora actuală diabetul sau cancerul!