Rezistența la antibiotice, mai periculoasă decât încălzirea globală: 10 milioane de oameni vor muri în fiecare an

Rezistența la antibiotice e un fenomen în plină creștere și devine mai periculos pentru omenire decât încălzirea globală! Este un avertisment lansat de autoritățile sanitare din Marea Britanie, care încearcă acum să limiteze efectele printr-o campanie la nivel național.

Descoperirea penicilinei, în anii ’40, a marcat intrarea omenirii în era antibioticelor și a revoluționat medicina terapeutică.

Dar, de-a lungul timpului, bacteriile periculoase au devenit din ce în ce mai rezistente. Consumul de antibiotice a crescut dramatic în ultimii 20 de ani, cu 65%.
Utilizarea excesivă are consecințe grave. Va veni o vreme când nu vor mai lupta deloc împotriva bolilor.

Distribuie prietenilor

„Cum se întâmplă şi cu încălzirea globală, noi, oamenii, ne facem asta cu mâna noastră, dar ne va ucide înainte de a o face schimbarile climatice. (…) Se pare că omenirea nu prea se pricepe să iasă dintr-o problema care se agravează cu încetinitorul”, a spus Sally Davies, coordonator al echipei de cercetători, conform stiri.tvr.ro.

Potrivit studiilor făcute în Marea Britanie, 10 milioane de oameni vor muri în fiecare an dacă nu se găsește o rezolvare a problemei rezistenței la antibiotice!

Vor fi mai multe victime decât fac la ora actuală diabetul sau cancerul!