Riscurile la volan. De ce este atat de importanta o asigurare auto facultativa?

Riscurile la volan. De ce este atat de importanta o asigurare auto facultativa

Asigurarea de raspundere civila auto este obligatorie prin lege deoarece scopul ei este ca cel pagubit in urma unui accident sa primeasca despagubiri, indiferent care este situatia financiara a persoanei care a produs paguba. Prin urmare, printr-o astfel de polita, soferii fac dovada ca isi pot permite sa plateasca costul unui accident daca acesta este din vina lor. Insa, exista o multime de alte evenimente neplacute care pot avea loc pe drumurile publice, motiv pentru care nu ar trebui sa te limitezi doar la acest tip de asigurare, ci sa te asiguri ca esti acoperit in cazul unor incidente neplacute printr-o asigurare CASCO. In acest articol vei afla mai multe informatii despre utilitatea unei polite facultative si despre beneficiile pe care ti le ofera. 

Avantajele pe care ti le aduce o polita de asigurare CASCO 

Chiar daca nu este obligatorie, asigurarea CASCO reprezinta o modalitate prin care proprietarul masinii este despagubit de catre societatea de asigurari in caz de daune, avarii, acte de vandalism sau furt, indiferent daca acesta este vinovat sau nu de producerea lor. Daca nu ai deja o astfel de polita, poti incheia o asigurare CASCO aici, aceasta adresandu-se persoanelor fizice si juridice care detin autovehicule si care sunt interesate de acoperiri suplimentare. Prin Allianz-Tiriac Unit poti alege tipul de asigurare de care ai nevoie, astfel incat sa poti fi despagubit in cazul producerii unor evenimente neplacute. Riscurile acoperite sunt: 

  • avarii provocate de ciocniri, loviri, caderea unor corpuri straine pe masina (copaci, gheata, bolovani), rasturnari, caderi in apa sau derapari ale autovehiculului;
  • daune provocate de incendii, trasnete sau explozii;
  • avarii sau pagube produse ca urmare a unor fenomene naturale (ploaie torentiala, grindina, uragan, inundatii, alunecari de teren, cutremure);
  • accidente ale unor persoane aflate in interiorul masinii;
  • furtul autovehiculului sau ale unor parti componente ale acestuia;
  • distrugerea sau avarierea masinii din cauza unor acte de vandalism sau provocate de animale. 

Avand in vedere numeroasele intamplari nefericite care se pot intampla in trafic, o asigurare CASCO este extrem de importanta si utila chiar daca nu este obligatorie pentru soferi. Principalele avantaje ale acesteia sunt: 

  • Asigurarea facultativa te poate scuti de cheltuieli uriase. Investind o mica suma de bani acum, vei contribui la evitarea unor costuri mari in viitor in cazul in care se produce un accident. 
  • Asigurarea CASCO te poate proteja pe tine, pe membrii familiei tale, acoperind costurile legate de daunele materiale sau corporale care pot aparea in urma unui accident. 
  • O asigurare auto corecta este o modalitate prin care se gestioneaza mult mai usor costurile legate de reparatia unei masini. 

In concluzie, o asigurare auto facultativa poate fi de folos in nenumarate situatii neplacute si te poate proteja din punct de vedere financiar atunci cand acestea se intampla. Nimeni nu isi doreste sa suporte costurile ce pot surveni in urma vandalizarii masinii sau a unor avarii provocate de grindina sau alte calamitati naturale. De aceea, optiunea de a incheia o asigurare CASCO este una avantajoasa pentru soferi, garantandu-le ca vor beneficia de despagubiri rapide pentru riscurile acoperite. 

Sursa foto: pexels.com 

Parteneri