• Home
  • Prima
  • Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3 al Capitalei, urmărit penal pentru abuz în serviciu

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3 al Capitalei, urmărit penal pentru abuz în serviciu

robert negoita 1

Primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, a fost pus sub urmărire penală de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu, a informat luni DNA.

Procurorii DNA au început urmărirea penală a lui Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 din București, a mai multor șefi din Primăria Sectorului 3, dar și a firmei de salubritate Rosal Group, potrivit unui comunicat citat de stiri.tvr.ro.

Negoiță e urmărit penal pentru două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite cu consecințe deosebit de grave.

Procurorii susțin că Negoiță a continuat un contract vechi cu Rosal Group prin 54 de acte adiționale ilegale. În loc să fie organizate licitații publice, contractul de salubritate încheiat în anul 1999 a fost prelungit succesiv cu S.C. ROSAL GRUP S.A. (operator nelicențiat din anul 2013 pentru Sectorul 3), prin acte adiționale care au determinat inclusiv creșterea tarifelor de salubrizare, arată DNA.

Pentru a acoperi retroactiv nelegalitățile prelungirii contractului inițial, funcționarii Primăriei Sector 3 ar fi inițiat un demers juridic prin care, în cursul anului 2018, actele adiționale s-ar fi aprobat retroactiv de către Consiliul Local, susţin procurorii.

DNA a calculat un prejudiciu pentru Sectorul 3 de 578 milioane de lei.

Parteneri