• Home
  • Știri
  • Roberta Metsola, în Parlamentul României: „Nu renunţaţi la Europa, nu ne lăsaţi singuri”

Roberta Metsola, în Parlamentul României: „Nu renunţaţi la Europa, nu ne lăsaţi singuri”

roberta metsola parlament

România va adera la spaţiul Schengen şi o va face în curând, a declarat, luni, în plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor, preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

În alocuţiunea rostită în plenul Parlamentului de la Bucureşti, Metsola a subliniat că aderarea ţării noastre la spaţiul european de liberă circulaţie „nu este un cadou”, ci este meritată.

Şefa Legislativului UE a evocat Revoluţia română din 1989 şi a făcut apel la unitate.

„Nu renunţaţi la Europa, nu ne lăsaţi singuri”, şi-a început ea discursul, potrivit Agerpres.

Roberta Metsola a lăudat reacţia românilor care au ajutat ucrainenii care fugeau din calea războiului. „Voi nu aţi aşteptat să vină nimeni să vă spună ce să faceţi”, a transmis ea. În opinia sa, această reacţie a românilor a fost o „demonstraţie a valorilor europene”.

„Când scandalurile despre corupţia câtorva puţini ocupă prima pagină a ziarelor şi ecranele televizoarelor, în detrimentul muncii intense, de lungă durată, depusă de mulţi, când promisiuni făcute cu mult timp în urmă par a fi ignorate de dragul unor considerente înguste, mărunte, ordin naţional, când cei pentru care Parlamentul European este prin însuşi existenţa lui o ameninţare vor invoca oricare din aceste chestiuni pentru a împinge tot mai mulţi oameni spre confortul marginilor şi extremelor. Atunci e momentul când suntem chemaţi să conducem. Acum e vremea să ne ridicăm şi să ne arătăm uniţi, când e greu, când ar fi mai uşor să stăm şi să tăcem”, a arătat Metsola, potrivit traducerii oficiale.

Continuarea aici

Parteneri