• Home
  • Știri
  • România, aur la ştafetă masculin 4×100 m liber, cu David Popovici în primul schimb, la CE de Înot Juniori

România, aur la ştafetă masculin 4×100 m liber, cu David Popovici în primul schimb, la CE de Înot Juniori

david popovici

Echipa de natație masculină de juniori a României a câştigat medalia de aur în proba de ştafetă 4×100 m liber, după o cursă pasionantă, în care s-a luptat pentru primul loc cu echipa Marii Britanii.

Echipa noastră a fost formată din David Popovici, Vlad-Ştefan Stancu, Ştefan Cozma, Patrick-Sebastian Dinu și a reușit, la mare luptă, a cucerit, marți, medalia de aur la Campionatul European de nataţie juniori de la Otopeni, în proba de ştafetă 4×100 m liber.

David Popovici a înotat în primul tur şi a scos cel mai bun timp al probei, 47 de secunde şi 54 de sutimi, potrivit stiri.tvr.ro. Au urmat alte două schimburi cu Vlad-Ştefan Stancu şi Ştefan Cozma, în care România a întors a doua, după echipa Marii Britanii, iar în ultimul schimb a înotat Patrick-Sebastian Dinu, care a reuşit să readucă echipa tricoloră pe poziţia întâi.

Astfel, România s-a clasat pe primul loc, cu timpul de 3 minute, 18 secunde şi 93 de sutimi, pe poziţia a doua a venit Marea Britanie (timp 3:19.01), iar pe locul al treilea s-a clasat Italia (cu 3:19.42). Delegaţia României a câştigat la ștafetă 4×100 metri liber prima ei medalie, la această ediţe a Campionatului European de nataţie pentru juniori, de la Otopeni.

Un număr de 494 de sportivi din 42 de ţări se întrec de marţi, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Complexul Olimpic de Nataţie Otopeni (5-10 iulie), inclusiv 26 din România, 14 băieţi şi 12 fete, competiția fiind transmisă integral pe TVR 1.

Parteneri