AM Press Logo
Muzeul Pietrei

România câștigă procesul Roșia Montană

Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de la Washington a dat, vineri, verdictul în cazul situației aurului de la Roșia Montană. România a câștigat procesul și nu va plăti nicio despăgubire companiei Gabriel Resources – decizia este definitivă și executorie și vine după nouă ani de proces.

Dosarul Roşia Montană se închide iar statul român nu are de plată despăgubiri de miliarde, în urma procesului câştigat cu Gabriel Resources, dar va avea de recuperat cheltuieli de judecată, a transmis preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă.

„România câştigă procesul privind Roşia Montană! Statul român nu are de plată despăgubiri de miliarde, ba chiar are de recuperat cheltuieli de judecată. După nouă ani de proces, acest dosar se închide printr-o decizie definitivă şi executorie. S-a putut ajunge la această soluţionare favorabilă mai ales ca urmare a muncii depuse de experţii Ministerului de Finanţe condus de Marcel Boloş şi de echipa de avocaţi selecţionată de minister. Mulţumesc tuturor celor care au muncit pentru cauza României!”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

Curtea de Arbitraj obligă la despăgubirea României cu costurile procedurilor de arbitraj, în valoare de 1.437.574,01 dolari, plus dobândă.

De asemenea România va fi despăgubită pentru costurile de judecată cu suma de 1.154.774,34 Euro și 928,641.70 dolari plus dobândă.

 

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!