AM Press Logo
Muzeul Pietrei

România, prima medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ultima medalie la dublu vâsle a fost obținută în 1984

România a câștigat titlul olimpic la Tokyo, miercuri, la dublu vâsle feminin, prin canotoarele Ancuța Bodnar și Simona Radiș, care au făcut o cursă extraordinară, devansându-și cu mult celelalte cinci adversare și stabilind în final și un nou record olimpic, notează digi24.ro.

Imnul României a răsunat pentru prima dată în Japonia, miercuri dimineață, la Sea Forest Waterway. Este prima medalie de aur pe care România o obține la această ediție a jocurilor olimpice și a doua medalie a lotului românesc, după argintul de la spadă câștigat de Ana Maria Popescu.

Ancuța Bodnar și Simona Radiș au pornit ca mari favorite ale cursei, după ce se clasaseră pe primul loc și în calificări, și în semifinale. Româncele au confirmat și au dominat cursa, având un start bun și conducând detașat de la început. Fetele și-au păstrat ritmul infernal până la final, având un avans uriaș față de următoarele clasate: echipajele Noii Zeelande și respectiv Olandei.

Ancuța Bodnar și Simona Radiș au făcut cursa de 2.000 de metri în 6 minute 41 de secunde și 3 sutimi, scoțând cel mai bun timp în această probă la o olimpiadă.
Ambele au 22 de ani și au în față o carieră sportivă ce se anunță strălucită.

Ultima dată când România a obținut o medalie olimpică de aur la dublu vâsle a fost în 1984.

Foto – Profimedia

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!