• Home
  • Prima
  • România, sub cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină

România, sub cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină

co galben 1

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de instabilitate atmosferică, până miercuri seară.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 17 iunie, ora 12 – 17 iunie, ora 23

În intervalul vizat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 17 iunie, ora 23 – 18 iunie, ora 10

În Moldova, nordul și vestul Munteniei precum și în Oltenia, vor mai fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și posibil grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare 25 l/mp și izolat 50 l/mp.

AMPress

Parteneri