• Home
  • Știri
  • România trimite Ucrainei măşti chirurgicale, viziere şi combinezoane. S-a aprobat și scoaterea de la rezervele de stat a unor produse alimentare destinate refugiaţilor

România trimite Ucrainei măşti chirurgicale, viziere şi combinezoane. S-a aprobat și scoaterea de la rezervele de stat a unor produse alimentare destinate refugiaţilor

România va trimite în Ucraina 385.000 de măşti chirurgicale, aproape 40.000 de viziere şi 8.150 de combinezoane medicale, în urma unei hotărâri adoptate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. De asemenea, CNSU a aprobat scoaterea de la rezervele de stat a unor produse alimentare destinate refugiaţilor.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, sâmbătă, hotărârile cu numărul 24 şi 25, pentru acordarea de asistenţă internaţională gratuită pentru Ucraina şi pentru scoaterea de la rezervele de stat a unor produse alimentare destinate sprijinirii persoanelor care s-au refugiat pe teritoriul României în urma conflictului din Ucraina, scrie News.ro, citată de hotnews.ro.

„Astfel, Guvernul României, prin grija MAI, MAE şi IGSU, va transmite în Ucraina măşti chirurgicale, viziere şi combinezoane medicale. De asemenea, pentru asigurarea condiţiilor necesare refugiaţilor ucraineni, vor fi repartizate Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti următoarele categorii de produse: mălai, făină, orez, zahăr, ulei alimentar şi diferite tipuri de conserve”, au transmis reprezentanţii Guvernului.

Parteneri