AM Press Logo
Muzeul Pietrei

România va susține crearea unui tribunal specializat pentru crimele Rusiei în Ucraina. Aurescu: Cei vinovați trebuie să plătească

România va susţine crearea unui tribunal special care să analizeze “crima de agresiune din Ucraina”, a declarat, vineri, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

“Vom continua să ne implicăm în efortul colectiv, fără precedent, de a face dreptate victimelor celor mai grave crime comise în Ucraina. Cei responsabili de ele trebuie să plătească, iar eforturile noastre colective trebuie să fie eficiente în acest domeniu, deoarece Ucraina vrea dreptatea pe care o merită”, a arătat şeful diplomaţiei române.

Aurescu a vorbit şi despre dialogurile de la recenta Adunare Generală ONU. “Mesajul României a fost cât se poate de clar şi a fost aliniat cu viziunea lui Vespasian Pella – acela că trebuie să ne asigurăm că este făcută dreptate şi că cei vinovaţi vor fi traşi la răspundere. Nu putem permite ca dreptul internaţional bazat pe reguli să fie subminat”, a spus el, citat de Agerpres, potrivit digi24.ro.

Totodată, a subliniat că “tragerea la răspundere este esenţială atunci când vorbim de evenimentele din Ucraina, de ce se întâmplă acum ucrainenilor”.

Mai mult, Aurescu a reiterat că “România este un susţinător solid în eforturile legate de identificarea celor responsabili de toate crimele grave comise în Ucraina”.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!