• Home
  • Știri
  • Românii care intră în concediu medical ar putea fi verificați acasă de poliție. Budăi: „Nu îmi sună bine a pune în spatele fiecărui cetățean câte un paznic”

Românii care intră în concediu medical ar putea fi verificați acasă de poliție. Budăi: „Nu îmi sună bine a pune în spatele fiecărui cetățean câte un paznic”

concediu medical

Se pare că persoanele care intră în concediu medical ar putea fi verificate, de poliție, acasă. Inițiativa a venit din partea deputatului PNL Raluca Turcan, care a depus în Parlament un proiect de lege prin care își propune să stopeze ceea ce numește „fraude legate de concediile medicale fictive”, notează observatornews.ro, citat de b1tv.ro.

Conform deputatului PNL, doar în primele două luni ale acestui an au fost solicitate sume uriașe pentru concediile medicale.

„Concediile medicale trebuie să fie acordate exclusiv persoanelor care au nevoie de ele și care sunt cu adevărat în incapacitate de a munci temporar. Ele nu trebuie văzute drept o sursă de venit sau o formă de a „chiuli” de la muncă prejudiciind, astfel, bugetul destinat sănătății.

Nu ar mai trebui să avem situații în care cineva își ia concediu medical pentru a merge la pescuit sau a se ocupa de alte treburi din gospodărie”, a transmis Raluca Turcan, pe pagina sa de Facebook.

Marius Budăi, ministrul Muncii, nu este de acord pentru adoptarea unor astfel de măsuri, din mai multe motive.

Unul dintre ele este reprezentat de faptul că inițiatoarea proiectului nu a avut nicio consultare cu medicii de familie, cei care emit majoritatea acestor adeverințe de concediu.

„Probabil va trebui să mai angajăm încă vreun milion de cadre în Poliție ca să avem la fiecare câte un paznic. Nu știu. O să văd motivarea.

Nu am citit proiectul, însă mie nu îmi sună bine a pune în spatele fiecărui cetățean câte un paznic dacă face aia sau dacă face ailaltă.

Într-adevăr, există și acum o prevedere că pot fi controale la cei care sunt în concediu medical pentru a putea fi verificați.

Chestiunea aceasta, să ne transformăm așa în Gestapo … am să văd proiectul. Nu l-am citit”, a declarat ministrul Marius Budăi, potrivit sursei citate.

Parteneri