Românii, cei mai energici europeni matinali

Aproape jumătate dintre români (40%) spun că se simt plini de energie, imediat după ce s-au trezit, şi că vor să îşi înceapă imediat activitatea, relevă un sondaj realizat de E.ON şi Kantar EMNID în mai multe ţări europene.
Astfel, românii îşi adjudecă lejer primul loc într-un ipotetic clasament al celor mai energici „matinali” europeni. Locul doi este ocupat, la o distanţă considerabilă, de francezi.
Germania împreună cu Suedia (17 procente fiecare), cât şi Marea Britanie şi Republica Cehă (16 procente fiecare) sunt ultimele la capitolul “cine se scoală de dimineaţă, departe ajunge”.
Un sfert dintre români susţin chiar că au cel mai bun randament, dimineaţa devreme, în timp ce doar 19% recunosc că sunt morocănoşi la prima oră.
Cu un comportament diametral opus, cele mai productive aşa-zise “păsări de noapte” sunt turcii, 18 la sută dintre aceştia declarând că se consideră persoane nocturne. În partea cealaltă a Europei, suedezii au cel mai bun randament al muncii pe timp de seară (23%).
Potrivit forbes.ro, rezultatele fac parte din studiul “Trăind în Europa, 2018”, în cadrul căruia E.ON și Kantar EMNID au chestionat circa 10.000 de oameni din Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia și Ungaria.