Romii au rămas doar cu rege. Împăratul Iulian a murit în dimineața de joi

A murit, joi dimineață, Iulian Rădulescu, cel care s-a autoproclamat ”împăratul romilor de pretutindeni”. Avea 78 de ani și sfârșitul l-a găsit  în palatul său din Sibiu.

”Este o pierdere pentru comunitate, a fost un lider al comunității rromilor. Una peste alta a făcut o serie de lucruri bune pentru comunitate”, declară Dorin Cioabă, proclamat ”regele romilor”, potrivit turnulsfatului.ro.

Iulian Rădulescu și-a acordat titlul de ”împăratul romilor de pretutindeni” în 1993, iar în 1997 (după semnarea unui pact de neagresiune cu Florin Cioabă) a anunțat că a înființat primul stat al romilor, în Târgu Jiu, scrie Relitatea.net. Cel mai probabil el va fi înmormântat sâmbătă, în cadrul unui ceremonial funerar la care sunt așteptați mii de etnici și prieteni ai defunctului din alte etnii. ”Împăratul” avea o avere consistentă, iar relațiile lui mergeau și spre comunitățile de romi din alte țări. Conform recensămintelor, unde fiecare își declară ce etnie vrea, numărul romilor în țara noastră ar fi de circa o jumătate de milion, dar unele date indică faptul că ei ar fi mai numeroși decât maghiarii, fiind cea mai numeroasă minoritate din România.
C. Zamfir, AMPress.