Rovana Plumb: Nu este în discuţia noastră suspendarea preşedintelui Iohannis

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a declarat că nu există o discuţie despre suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, pentru că toată lumea conştientizează că preluarea preşedinţiei Consiliului UE este o mare responsabilitate pentru România.

„Nu este în discuţia noastră suspendarea. V-am spus de ce nu este potrivit. Conştientizăm cu toţii că preluarea preşedinţiei Consiliului UE în 2019 este o mare responsabilitate pentru România. Va fi prima carte de vizită la nivel european. Depinde modul în care o vom juca”, a afirmat Rovana Plumb, joi seară la România Tv, potrivit Mediafax.

Întrebată cum ar fi să deţinem preşedinţia Consiliului UE şi să avem şi un preşedinte suspendat, Rovana Plumb a spus: „Nu se va întâmpla lucru acesta. Eu cred că atât Administraţia Prezidenţială, cât şi domnul preşedinte Iohannis, cât şi toţi ceilalţi actori politici trebuie să înţeleagă că avem o mare responsabilitate pentru anul 2019. Două rânduri de alegeri vor fi anul viitor. Europarlamentare în mai şi binenînţeles prezidenţialele”.