• Home
  • Prima
  • Rovana Plumb, respinsă de Comisia Juridică a Parlamentului European

Rovana Plumb, respinsă de Comisia Juridică a Parlamentului European

rovana plumb 1

Rovana Plumb a fost respinsă de Comisia Juridică a Parlamentului European, joi, cu 15 voturi „împotrivă”, 6 voturi „pentru” și 2 abțineri. Fără avizul acestei comisii, ea nu poate fi audiată în Comisia Transporturi, prin urmare nu mai poate fi comisar european.

Membrii comisiei consideră că acest conflict de interese se datorează faptului că Rovana Plumb a luat un împrumut de 800.000 de lei de la Elena Loghin, împrumut nespecificat în declarația de avere depusă la Bruxelles.

Rovana Plumb a fost întrebată cine este persoana de la care a împrumutat 800.000 de lei și dacă are vreo legătură cu partidul, iar ea a răspuns, potrivit surselor Digi24.ro, că s-a împrumutat de la o persoană fizică, din „cercul de cunoștințe” și că acea persoană nu este membru de partid, nu este o persoană publică și doar a avut bunăvoința de a o împrumuta.

Ea a mai spus că persoana respectivă nu a avut, nu are și nici nu va avea vreo legătură cu domeniul de activitate în care își va desfășura activitatea.
Manon Aubry, europarlamentar francez (GUE), a întrebat-o ce comentarii poate să facă cu privire la faptul că nu i-a fost ridicată imunitatea în Parlamentul României, iar Plumb a răspuns că va respecta prevederile Codului de Conduită ale PE.

Fostul ministru PSD a respins ideea că împrumutul a fost acordat cu dobândă și a susținut că „a fost un gest de solidaritate fără niciun fel de interes”.

Europarlamentarul Patrick Breyer (Verzi) a dorit să afle despre un împrumut de 63.000 de lei de la Ion Niculescu, proprietarul unui hotel din Dâmbovița, de ce nu l-a declarat și cum l-a returnat de vreme ce a nu a avut venituri. Rovana Plumb a răspuns că împrumutul a fost dat tot în contextul alegerilor parlamentare din 2016 și ulterior a fost rambursat.
De asemenea, Plumb a invocat legea și prevederile ei pentru a da asigurări că politicienii nu vor fi recunoscători pentru împrumuturile primite.

Mai mult pe digi24.ro

Parteneri