A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Rusia sare în ajutorul Italiei. Putin confirmă ce vor trimite rușii în tragica Peninsulă

3 29.624

Rusia va trimite în Italia specialişti şi echipamente pentru a o ajuta să lupte împotriva noului coronavirus, după ce în această ţară s-a înregistrat o cifră record de aproape 800 de morţi în ultimele 24 de ore, a anunţat sâmbătă Kremlinul, citat de AFP.

Preşedintele rus Vladimir Putin „a confirmat voinţa Rusiei de a acorda o asistenţă necesară în mod operaţional şi a furnizat detalii concrete despre aceasta” în cursul unei convorbiri telefonice sâmbătă cu premierul italian Giuseppe Conte, potrivit unui comunicat al Kremlinului, citat de agenţiile de presă ruse.

Rusia va trimite în Italia în special „mijloace de protecţie, sisteme mobile pentru dezinfecţia prin aerosol a mijloacelor de transport, echipamente medicale”, precum şi „specialişti pentru a acorda o asistenţă practică în zonele cele mai afectate” de pandemie, precizează documentul citat.

Cei doi lideri s-au pus de acord asupra „unei cooperări strânse în lupta împotriva coronavirusului”, se mai spune în comunicatul Kremlinului.

Acest anunţ intervine într-un moment în care Italia a înregistrat sâmbătă un nou record de decese în 24 de ore, cu 793 de morţi, ceea ce ridică la 4.825 numărul persoanelor ucise aici de noul coronavirus în decurs de o lună, potrivit cifrelor furnizate de protecţia civilă.

În Rusia, 306 cazuri de COVID-19 au fost înregistrate până acum, fără niciun deces. AGERPRES

loading...
3 Comentarii
  1. Cornel Prindii spune

    Daca nu ajuta Putin ? atunci cine ???

  2. Lena spune

    Ar trebui UE,dar slabe speranțe…..

  3. LevSt. spune

    Romania refuza ajutorul oferit de China.(…)___—-___nu mai stiu anul, dar pe vremea lui ceausescu , in Germania de vest s-a intamplat ceva(cutremur? inundatii?) si chiar si Romania comunista a trimis „ajutoare umanitare” (paturi, conserve, etc.)…Nu conteaza ce mesaj a vrut sa transmita pecereul, insa stiu ca noi ne intrebam, chiar asa de rau au ajuns vesticii, de primesc ajutoare de la estici? adica idea era ca in vest nu este deloc cum se spunea la Europa Libera, prin filme , s.a.m.d. Insa, in timp, am inteles( sper ca cei mai multi) ca si in viata natiunilor, PRAGMATISMUL trebuie sa faca parte din setul initial si de baza, poate ca nemtii nici nu au avut nevoie, poate nici nu au folosit acele ajutoare, insa pragmatismul lor le-a spus clar ca nu conteza de unde vine paiul salvator, atunci cand esti gata sa te ineci…Cam asta se intampla si in aceste zile, Romania ar trebui sa fie mult mai practica si sa accepte orice ajutor,chiar daca unele articole ar trebui stocate, tot este un castig…Iar -inca vorbind pragmatism- noi romanii inca nu intelegem ca interesul personal poate fi si mai repede si mai complet satisfacut, PRIN satisfacerea interesului national, care NU POATE avea alta baza si pornire decat STABILITATEA si coerenta pe zeci si zeci de ani, la varf, cea ce NU este posibil intr-o republica de genul Romaniei, adica total ravasita de de decenii de comunism., unde vechile reflexe nu numai ca au rezistat, dar chiar s-au si multiplicat , insa-e adevarat- s-au si -bine- cosmetizat si „armonizat” in noul decor, de unde si marea confuzie care ghideaza Romania..

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More