• Home
  • Prima
  • S-a aflat cauza morții Cristinei Țopescu. Legiștii au finalizat raportul

S-a aflat cauza morții Cristinei Țopescu. Legiștii au finalizat raportul

Zilele trecute, specialiștii de la Serviciul de Medicină Legală (SML) Ilfov au finalizat analizele toxicologice și pe cele anatomopatologice în cazul morții Cristinei Țopescu. Astfel, specialiștii au primit răspunsurile finale în ceea ce privește cauzele care au dus la decesul vedetei de televiziune.

Singurele rezultate care mai erau așteptate în cazul cercetărilor medico-legale care au vizat moartea Cristinei Țopescu erau cele de laborator.

”Analizele toxicologice au ieșit negative, adică în sânge, în stomac și în țesuturi nu au fost evidențiate urme de alcool, de drog sau de substanțe nocive dăunătoare corpului uman. Examenul anatomopatologic efectuat microscopic după parcurgerea unor etape pregătitoare ale țesuturilor prelevate (parafinare, cernire…), a stabilit cauza morții. Este vorba de un infarct miocardic acut produs pe fondul unei ateroscleroze coronariane și a unei cardiopatii ischemice. Mușchii striați ai cordului fuseseă invadați cu grăsime. E vorba de o uzură prematură a organismului, mai ales a vaselor de sânge, din cauza alimentației și a sedentarismului”, dezvăuit surse medico-legale, pentru evz.ro.

Cristina Țopescu a fost descoperită fără suflare în locuința sa din Otopeni, județul Ilfov, în ziua de 12 ianuarie a anului 2020. Examinarea exterioară a cadavrului i-a făcut pe legiștii ilfoveni să estimeze că decesul vedetei de televiziune s-a produs cu aproximativ 15 zile înainte față de acel moment, adică undeva în intervalul 26-28 decembrie 2019.

Parteneri