S-a aflat cine l-a înregistrat ”pe ascuns” – a se citi cu știrea lui – pe Traian Băsescu: un foarte cunoscut jurnalist de televiziune

O prelucrare a inregistrarii cu Traian Basescu, care a fost difuzata de Sebastian Ghita, arata ca interlocutorul fostului presedinte este Victor Ciutacu, realizator de emisiuni la Romania TV.

Dovada este furnizata de Sorin Avram, un specialist din Iasi. „Comeseanul lui Basescu din inregistrarea lui Ghita. I-am luat frumusel vorbele si le-am rapidizat cu 10%. Mie mi-a rezultat Ciutacu. Pe film am pus ambele variante, mai intai inregistrarea, apoi varianta rapidizata”, a scris Sorin Avram pe Facebook.

Jurnalistul Liviu Avram de la Adevarul considera ca Basescu a fost „complice” la realizarea acestei inregistrari.
„De ce Basescu pare complice la „dezvaluirile” lui Ghita. Puneti-va putin in locul lui Traian Basescu. Aflati ca o discutie privata purtata acum cateva saptamani va este difuzata public. Care v-ar fi prima reactie?
a. Sa-l demascati pe magarul care a difuzat inregistrarea si sa explicati contextul in care a avut loc discutia.
b. Sa confirmati dialogul, sa precizati ca inregistrarea este puternic editata, dar sa nu indicati si interlocutorul.
Traian Basescu a ales varianta b. si, in loc sa-l indice pe cel care l-a inregistrat, s-a intrebat retoric daca interceptarea s-a facut sau nu pe baza de mandat. Pai doar doi oameni puteau sa-i dea mandat lui Ciutacu ca sa faca inregistrarea: Ciutacu insusi si Traian Basescu”, a scris Liviu Avram pe Facebook.
Mai mult pe aktual24.ro