S-a decis data referendumului, dar nu și întrebarea de pe buletinele de vot

Guvernul s-a reunit în ședință pentru a aproba organizarea referendumului pentru redefinirea familiei timp de două zile, pe 6 și 7 octombrie. Executivul urmează să aprobe şi hotărârea de guvern prin care se va stabili cum va arăta întrebarea de pe buletinele de vot.

„CCR a avizat favorabil demersul de redefinire a familiei și de revizuire a Constituției. Sunt întrunite toate condițiile legale pentru organizarea referendumului pe această temă. Conform legii, Guvernul are obligația de a organiza acest scrutin pentru care au semnat peste 3 milioane de cetățeni. În ședința de astăzi vom adopta actele necesare pentru buna desfășurare a referendumului pentru revizuirea Constituției în forma adoptată de Parlament. Pentru ca cetățenii să aibă posibilitatea să-și exprime opțiunile cu privire la definirea familiei, în Constituția României, referendumul va fi organizat timp de 2 zile – 6 și 7 octombrie 2018.

(…) Cer tuturor instituțiilor implicate în organizarea referendumului să dea dovadă de maximă responsabilitate și să demareze urgent acțiunile pentru organizarea acestui scrutin. Mă refer aici atât la pregătirile de ordin tehnic, organizatoric, cât și la asigurarea sumelor necesare pentru această consultare publică necesară”, a declarat premierul Dăncilă, potrivit stiri.tvr.ro