S-a stins din viață Ștefan Cazimir, fondatorul Partidului Liber-Schimbist

 

Filologul Ștefan Cazimir s-a stins din viață la vârsta de 89 de ani, a anunțat joi seara Federația Comunităților Evreiești din România.
„Conducerea Federației Comunităților Evreiești din România a aflat cu profundă durere și imens regret de trecerea în neființă a domnului Prof. (Emeritus) univ. dr. Ștefan Cazimir, intelectual de înaltă ținută, recunoscut și apreciat om de cultură. Prin dispariția sa, nu doar comunitatea evreiască suferă o uriașă pierdere, ci și societatea română în general”, este anunțul făcut pe pagina de facebook a acestui for, potrivit rfi.ro.

Filologul Ștefan Cazimir este considerat cel mai de seamă cunoscător și critic al operei lui I.L. Caragiale, conform Federației: „Deloc întâmplător, pentru că și Ștefan Cazimir era dăruit cu un simț al umorului extraordinar”.

După Revoluția din 1989, Ștefan Cazimir a fondat Partidul Liber – Schimbist, iar prin prezența sa în Parlament a încercat să aducă echilibru și concordie în politica românească, mai spun reprezentanții Federației Comunităților Evreiești din România.

A fost autor a numeroase cărți foarte valoroase, Ștefan Cazimir a fost unul dintre cei mai importanți membri ai Consiliului Editorial al Editurii Hasefer.
Ștefan Cazimir a fost deputat în trei legislaturi, din 1990 până în 2004, când s-a retras din viața politică.