• Home
  • Știri
  • Salvamont România: Număr record de intervenții în ultimele 24 de ore – 146 de persoane salvate, 56 dintre acestea necesitând îngrijiri medicale

Salvamont România: Număr record de intervenții în ultimele 24 de ore – 146 de persoane salvate, 56 dintre acestea necesitând îngrijiri medicale

salvamont 2

Salvamontiștii români au avut un număr record de intervenții în ultimele 24 de ore. Un număr de 146 de persoane au fost salvate, 56 dintre acestea fiind predate către Serviciul de Ambulanță sau SMURD , iar un caz a fost predat către elicopterul SMURD-IGAV pentru transport la spital.

„Zi de foc pentru salvamontiștii din întreaga țară solicitați sa intervină la un număr ingrijorator de mare de evenimente montane, probabil cel mai mare înregistrat vreodată intr-o singura zi.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 147 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor.

S-au mai primit 45 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană și despre domeniile schiabile.

Un rezultat statistic nedorit de noi, pentru ca acesta a insemnat suferinta pe fata celor 146 de persoane salvate si multa ingrijorare pe fata prietenilor si apartinatorilor , fapt ce ne determina sa vă recomandăm prudență și responsabilitate în derularea activitaților montane și sa vă invităm să ne fiți alături în campania de reducere a numârului de accidente montane”, a transmis Salvamont România, pe pagina de facebook.

Parteneri