• Home
  • Știri
  • Sâmbătă seară, în cadrul finalei Eurovision 2023 România, va fi aleasă melodia care ne va reprezenta la Liverpool

Sâmbătă seară, în cadrul finalei Eurovision 2023 România, va fi aleasă melodia care ne va reprezenta la Liverpool

eurovision 2023 romania

Finala Selecţiei Naţionale a Eurovision 2023, în care va fi aleasă melodia care va reprezenta România la Eurovision Song Contest (ESC) de la Liverpool, are loc sâmbătă şi va fi transmisă de TVR, de la ora 21.00.

Gazdele Selecţiei Naţionale Eurovision 2023 sunt Laurențiu Niculescu și Ilinca Băcilă. Lulu, pe numele său real Laurențiu Niculescu, este liderul trupei The Colours, a devenit cunoscut după debutul său la Școala Vedetelor. llinca Băcilă, reprezentanta României la ediția din 2017 a Eurovision, a mai făcut parte din echipa de prezentatori a Finalei Eurovision România în 2022. Artista îi va însoţi pe concurenţi în Camera Verde, de unde va transmite momente inedite pe toată durata finalei Eurovision 2023 România, potrivit TVR.

În finala Eurovision 2023 România publicul poate vota melodia preferată prin apel telefonic (tarif normal) sau online, pe durata interpretării fiecărei piese sau la finalul show-ului, când va avea loc o recapitulare a compoziţiilor aflate în concurs.
Potrivit unui comunicat al TVR, pentru votul prin apel telefonic, fiecare concurent va putea fi votat la numărul de telefon afișat pe ecran, pe durata interpretării melodiei.

După apelarea numărului, robotul transmite mesajul „votat”!și automat, votul se alocă piesei respective.

Votul online va avea loc pe site-ul oficial al Televiziunii Române: http://www.eurovision.tvr.ro, procedura este: logare, apoi „click” pe butonul “Votează”, dedicat concurentului preferat.

Conform Regulamentului competiției Eurovizion Song Contest 2023, votul publicului va fi exprimat pe durata interpretării piesei de către fiecare artist, din momentul „START VOT” şi până la momentul „STOP VOT”, sau în timpul recapitulării interpretărilor de la finalul show-ului tv, regula fiind un singur vot pentru o piesă, dar cu posibilitatea de a vota mai multe piese.

Finaliștii Selecției Naționale Eurovision 2023 vor intra pe scenă în ordinea numerelor atribuite prin tragerea la sorţi.

Continuarea AICI

Parteneri