AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Sâmbătă, Sfânta Marta, cea care împlinește dorințe. Spune-i rugăciunea

Calendarul ortodox o pomenește, pe 4 iulie, pe Sfânta Cuvioasă Marta, mama Sfântului Simeon. Mai puțin cunoscută, Sfânta Marta se numără printre făcătorii de minuni și printre sfinții care împlinesc dorințe.

Ritualul prin care Sfânta Marta ascultă și împlinește dorințele credincioșilor poartă numele de Novena. Face înconjurul lumii și este un ritual renumit pentru darul său de a împlini dorința cea mai fierbinte.

Potrivit libertateapentrufemei.ro, ritualul constă în rostirea, nouă zile de marți consecutiv, a rugăciunii către Sfânta Marta, în timp ce se ține în mână o lumânare sfințită aprinsă. Se întâmplă ca unora să li se împlinească dorința arzătoare înainte de finalizarea novenei, însă este recomandat ca aceasta să se continue până la final.

Rugăciunea la Sfânta Marta 
„Sfântă Marta, mă îndrept către tine, plină de încredere, cerându-ți ajutorul. Cred cu tărie că mă vei ajuta și mă vei sprijini la greu. Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog cu umilință să îmi aduci alinare în suferințele și necazurile mele. În numele negrăitei bucurii care ți-a cuprins inima când i-ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te implor roagă-te pentru noi și familia mea, ca să-L păstrăm pe Dumnezeu în inimi, astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (în acest moment se rostește dorința). Te implor, ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutate precum ai înfrânt balaurul care zace la picioarele tale!’

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!