• Home
  • Știri
  • „Săptămână de vis pentru bobul românesc!”. Patru clasări pe podium la Winterberg

„Săptămână de vis pentru bobul românesc!”. Patru clasări pe podium la Winterberg

bob

Sportivii români au obţinut patru clasări pe podium, sâmbătă, la Winterberg (Germania), în Cupa Europei şi în Campionatele Europene de bob pentru juniori.

În Cupa Europei la bob-4 masculin, Pilotul Mihai Tentea şi împingătorii Ciprian Daroczi, Mihai Păcioianu şi George Iordache s-au clasat pe locul al doilea în etapa a şaptea, cu timpul de 56 sec 55/100, fiind devansaţi de germanii Nico Semmler, Tim Becker, Marvin Paul şi Rupert Schenk (56 sec 15/100).

În etapa a opta, românii au încheiat pe locul al treilea, în 55 sec 92/100, după Germania (Nico Semmler, Tim Becker, Marvin Paul, Rupert Schenk), 55 sec 62/100, şi SUA (Frank Del Duca, Martin Christofferson, Manteo Mitchell, Adrian Adams), 55 sec 78/100.

Rezultatul din etapa a opta a contat şi pentru Europenele de juniori (U26), unde tricolorii au obţinut argintul, devansaţi de germanii Semmler, Becker, Paul, Schenk.

O medalie de bronz a obţinut şi echipajul Georgeta Popescu/Antonia Sârbu la Europenele Under-23, în proba de bob-2 feminin, cu timpul de 59 sec 39/100, fiind devansat de Germania (Diana Filipszki/Sarah Neitz), 59 sec 01/100, şi Austria (Lea Haslwanter/Ina Kannenberg), 59 sec 24/100. Cu acest rezultat româncele au încheiat pe 8 în Cupa Europei şi pe 5 la Europenele de juniori. În alt concurs din Cupa Europei, Popescu şi Sârbu au ocupat locul şase (59 sec 77/100).

Vineri, Mihai Tentea şi Ciprian Daroczi au câştigat aurul la Campionatele Europene pentru juniori în proba de bob-2 masculin.

„A fost o săptămână de vis pentru bobul românesc! Ne bucurăm că am reuşit să avem rezultate excepţionale. Am urcat pe podium la bobul de 4 persoane, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum. Cu atât mai fericiţi şi împliniţi suntem pentru că am fost pe treapta a doua a podiumului şi am obţinut argintul la categoria Under-26. Am învins echipaje puternice din Germania, Elveţia şi Austria. După o perioadă cu multe competiţii în care am muncit foarte mult, iată că au venit şi aceste reuşite excepţionale!”, a declarat antrenorul lotului naţional, Daniel Păcioianu, potrivit Agerpres.

Parteneri