• Home
  • Prima
  • Şapte persoane care făceau surf în zona Olimp, salvate, după ce nu mai puteau ajunge la ţărm

Şapte persoane care făceau surf în zona Olimp, salvate, după ce nu mai puteau ajunge la ţărm

surf1

Şapte persoane care făceau surf în zona Olimp au fost salvate, după ce nu mai puteau ajunge la ţărm din cauza vântului puternic. La operaţiunea de salvare au participat ambarcaţiuni ale Gărzii de Coastă, ASRSOM şi o barcă perscărească.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, în data de 18 septembrie, două ambarcaţiuni ale Gărzii de Coastă au intervenit pe mare, în zona Olimp pentru salvarea a şapte persoane a căror viaţă era pusă în pericol.

“Astfel, în urma unui apel telefonic în jurul orei 12.35, prin care s-a semnalat faptul că un grup de şapte persoane care practicau sporturi nautice cu plăci de surf în zona pescăriei Olimp se află în imposibilitatea de a se întoarce la ţărm din cauza vântului puternic, a fost iniţiată de către Serviciul M.R.C.C. al Autorităţii Navale Române o acţiune SAR pentru căutarea şi salvarea persoanelor”, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă, citat de news.ro.

Sursa citată menţionează că la operaţiune au participat, alături de cele două nave ale Gărzii de Coastă, o navă aparţinând ARSVOM şi o ambarcaţiune pescarească.

Toate cele şapte persoane au ajuns la mal in siguranţă şi nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Parteneri