Scandal cu demisie în PSD. Trucaje cu insemne naziste

Scandalul a izbucnit în weekend, după ce consilierul judeţean Constantin Guguianu a postat pe pagina sa de Facebook o imagine TRUCATĂ care îl înfăţişează pe preşedintele României, Klaus Iohannis, îmbrăcat în uniformă nazistă.
Numeroase comentarii au însoţit postarea, persoanele de pe reţeaua de socializare atrăgându-i atenţia consilierului judeţean că face o infracţiune prin răspândirea de însemne naziste.
Luni, PSD Vrancea a anunţat, conform Gândul.info că Guguianu a demisionat din Consiliul Judeţean şi din funcţiile deţinute în partid.
„Ca urmare a acţiunii personale de a redistribui pe reţelele sociale o fotografie trucată cu preşedintele României, consilierul judeţean Constantin Guguianu şi-a prezentat luni, 14 ianuarie 2019, demisia din demnitatea publică, dar şi din calităţile deţinute în cadrul organizaţiei PSD Vrancea. Pe această cale, PSD Vrancea se delimitează de acţiunile domnului Constantin Guguianu şi condamnă ferm acest tip de comportament”, se arată într-un comunicat de presă al Biroului de Presă al PSD Vrancea.

În toamna anului trecut, Darius Vâlcov a publicat pe pagina de Facebook un filmuleţ în care preşedintele Iohannis apare într-o poză trucată cu o mustaţă şi o tunsoare asemănătoare lui Adolf Hitler.
Vâlcov continuă să fie principalul consilier al premierului şi omul prin care preşedintele PSD Dragnea dirijează Guvernul.