• Home
  • Știri
  • Scandal după ce Rafila i-a trimis pe cei cu medii sub 5 la rezidențiat să fie medici de familie

Scandal după ce Rafila i-a trimis pe cei cu medii sub 5 la rezidențiat să fie medici de familie

medic de familie mort

Este scandal în Sănătate, după ce ministrul Alexandru Rafila i-a trimis pe rezidenții cu note mici să se facă medici de familie. Vorbim despre cei care au obținut punctaje chiar mai mici de 5 și despre care ministrul Sănătății spunea, până de curând, că trebuie să se mai pregătească înainte de a intra în sistem.

Schimbarea totală de atitudine vine ca urmare a nemulțumirii a peste 200 de rezidenți care, deși au obținut punctaj mic la examen, au fost admiși și apoi au rămas fără loc.

Președintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, a declarat la Digi24 că prin această decizie se induce populației ideea greșită că medicina de familie este o specialitate de mâna a doua.

„A fost un concurs, sunt admiși cei care depășesc un anumit prag. Nu e bine să creăm astfel de situații.

De ce medicină de familie? De ce cei care nu au depășit ultima medie sunt trimiși pe această specialitate?

Inducem în rândul populației ideea că aceasta e o specialitate de mâna a doua, ceea ce nu e adevărat. A fi medic de familie e o alegere. Nu trebuie să ajungă medici de familie cei care nu au altă opțiune.

La ultima sesiune de rezidențiat, cei care au obținut medii mari au ales prima oară medicina de familie. Apoi chirurgia”, a declarat Coriu, potrivit digi24.ro.

Parteneri