Schimbare majoră pentru elevii claselor III-VIII, din semestrul al doilea

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că vrea ca din semestrul al II-lea din acest an de învăţământ, elevii care au rezultate slabe la clasă să ia parte la „cursuri remediale”, adică ore suplimentare. Aceste cursuri vizează elevii claselor III-VIII.

„Avem examenul de evaluare la clasa a VIII-a. (…) De câţiva ani încoace, procentul celor care nu iau nici măcar 5 la examenul de evaluare naţională de la clasa a VIII-a creşte alarmant de mult. (…) Nu putem să stăm cu mâinile încrucişate ca şi cum nu am vedea aceste rezultate. Atunci sigur că mi-am pus întrebarea ca ce pot sa fac ca aceste rezultate să fie ameliorate şi elevii să nu mai fie cei care suporte consecinţele acestei lipse de pregătire pentru tot parcursul ulterior al vieţii lor? Din evaluările de la Ministerul Educaţiei rezultă că începe decalajul acesta de la clasa a III-a. Ce putem să facem? Să încercăm să introducem ore de pregătire remedială în aşa fel încât să-i aducem pe cei care nu ţinut pasul cu programa şcolară la linia de plutire”, a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, la sfârşitul anului trecut, potrivit RTV.NET.

Orele de pregătire remedială ar putea începe chiar din semestrul II al acestui an de învăţământ, începând cu elevii de clasa a III-a şi până la cei de clasa a VIII-a, spune ministrul.

Distribuie prietenilor

„Noi încercăm să remediem pregătirea, care ar trebui să fie de alt nivel decât se constată în aceste evaluări. În evaluările naţionale am constatat că rezultatele sunt slabe, ei trebuie să reintre la clasa şi pfoesorii să facă suplimentar cu aceia care nu au reuşit să facă faţă, ân aşa fel încât să remediem nivelul pregătirii. Încercăm să introducem chiar din semestrul II. Nu putem să fim indiferenţi faţă de această situaţie”, a mai precizat Ecaterina Andronescu.

De asemenea, ministrul a spus că problema profesorilor care susţin aceste ore suplimentare este una pe care trebuie să „şi-o asume directorul” fiecărei şcoli.