AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Scriitorul Lucian Avramescu, omagiat la Vălenii de Munte, la împlinirea unui an de la stingerea sa din viață

Marți, 13 decembrie 2022, la ora 17.00, în sala Mare a Centrului Cultural al orașului Vălenii de Munte, va avea loc lansarea volumului postum „Confesiuni la Poarta Cerului”, ce adună scrierile din ultimul an de viață al poetului, prozatorului, jurnalistului Lucian Avramescu. Cartea, ediție îngrijită de Giorgiana Radu-Avramescu, a apărut la Editura AMPress, prin tipografia Karta Graphic, cu sprijinul financiar al familiei Lucia și Tiberiu Urdăreanu, buni prieteni ai scriitorului.

Familia poetului, cu susținerea primarului Florin Constantin și a doamnei manager Mihaela Sima, organizează acest eveniment omagial, la împlinirea unui an de la stingerea din viață a celui care a fost și va rămâne Lucian Avramescu.

La lansarea cărții „Confesiuni la Poarta Cerului” vor vorbi profesor dr. Emil Mușat, jurnalistul Dumitru Cârstea, director general al ziarului Prahova, jurnalistul și publicistul Octavian Știreanu – care a și postfațat volumul, scriitorul Ștefan Mitroi și Ionuț Vulpescu, fost ministru al Culturii. Câteva cuvinte va rosti și fiica cea mică a poetului, Ana Luciana Avramescu. De asemenea, primarul Florin Constantin va vorbi la rându-i despre cel de care-l leagă amintiri de la începuturile sale ca edil al orașului.

Întâlnirea de marți, 13 decembrie, ora 17.00, la Centrul Cultural din Vălenii de Munte, oraș în care scriitorul și-a petrecut adolescența, ca licean, și al cărui cetățean de onoare a fost numit în 2016, pentru merite deosebite aduse la dezvoltarea și cunoașterea localității, e modalitatea familiei, a prietenilor și cititorilor de a arăta neuitarea, prețuirea și nemurirea scriitorului Lucian Avramescu.

Evenimentul va fi transmis live, pe pagina de facebook a AMPress.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!