Se cere revocarea din funcție a lui Ciorbea, „Impostorul Poporului”

Senatorul PNL Iulia Scântei afirmă că va cere conducerii partidului din care face parte, să declanşeze procedura de revocare din funcţia de Avocat al Poporului al lui Victor Ciorbea, „Impostorul Poporului”, după ce acesta a plecat în concediu fără să îşi delege atribuţiile.

„De ce trebuie revocat imediat „Impostorul Poporului” (#AvocatulPoporului)
În calitate de Senator PNL și membru al Comisiei Juridice a Senatului, voi solicita conducerii PNL în cadrul primei ședințe a Biroului Executiv, sesizarea Birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului pentru declanșarea procedurii parlamentare de revocare din funcție a lui Victor Ciorbea ca urmare a încălcării de către acesta, cu rea-credință, a atribuțiilor prevăzute în Legea de funcționare a instituției Avocatului Poporului (Legea nr. 35/1997) și a jurământului de investire în demnitatea publică de Avocat al Poporului.
(…)
Delegarea către unul dintre adjuncții săi (a celui specializat chiar pe domeniile de referință ” justiţie, poliţie, penitenciare, armată”) a atribuției de a sesiza în scris și direct Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a Ordonanţei de Urgență privind Legile Justiției era o obligație legală a Avocatului Poporului menită să asigure continuitate instituției.
Fuga în concediu pe banii mulți plăți de contribuabilul român și nedelegarea deliberată a atribuției de semnare a unei sesizări la CCR cu privire la neconstituționalitatea Ordonanței de Urgentă privind Legile Justitiei pentru a facilita astfel blocarea activității DNA arată că Victor Ciorbea nu a fost și nu este Avocatul în slujba apărării drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice în raporturile acestora cu autorităţile publice.
Este Avocatul infractorilor, singurii beneficiari direcți ai efectelor acestei odioase Ordonante de Urgenta care paralizează întreaga activitate a procurorilor DNA, sistând de facto, lupta anticorupție din România.
Conform Legii 35/1997, Adjuncţii Avocatului Poporului îndeplinesc, în ordinea stabilită de Avocatul Poporului, atribuţiile acestuia în caz de imposibilitate temporară a exercitării funcţiei, respectiv în concediul de odihnă al domnului V. Ciorbea.
(…)
Delegarea este facultativă atunci când Avocatul Poporului este în activitate la birou, dar delegarea devine obligatorie atunci când titularul funcției, acum Victor Ciorbea, se află în imposibilitate temporară a exercitării funcţiei.
Mai mult, legiuitorul a protejat continuitatea atribuțiilor Avocatului Poporului, reglementând expres încetarea mandatului acestuia în situația unei imposibilități de a-şi îndeplini atribuţiile mai mult de 90 de zile.
Pentru o imposibilitate temporară a exercitării funcției (până în 90 de zile), mandatul Avocatului Poporului nu încetează, dar acesta trebuie să își delege atribuțiile către adjuncți tocmai pentru a asigura continuitatea acestei importante instituții.
Ar fi rămas la latitudinea adjunctului desemnat, facultatea de a decide dacă sesiza sau nu CCR cu această excepție de neconstituționalitate ( pentru că legea nu prevede imperativ obligația Avocatului Poporului de a sesiza CCR)”, a scris senatorul liberal, pe pagina de facebook.