AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Şedinţă comună a Parlamentului pentru marcarea unui an de la declanşarea războiului din Ucraina

Camera Deputaţilor şi Senatul se vor întruni luni în şedinţă comună pentru a marca un an de la declanşarea agresiunii militare a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.

Şedinţa comună este programată să înceapă de la ora 17.00.

Decizia a fost luată sâmbătă de Birourile permanente reunite.

Potrivit hotnews.ro, în 20 februarie, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, deputatul USR Dan Barna, a anunţat că a solicitat preşedinţilor celor două Camere adoptarea în plenul Parlamentului a unei declaraţii de susţinere clară a Ucrainei, menţionând că este necesar ca România să aibă o voce mai fermă faţă de ce se întâmplă la frontiera de est a ţării.

“Se împlineşte un an de când Rusia a atacat un stat independent, de când a început războiul din Ucraina şi, în acest context, am depus la preşedinţii celor două Camere şi la Biroul permanent o propunere de declaraţie a Parlamentului României prin care să exprimăm încă o dată foarte clar şi explicit solidaritatea şi susţinerea României faţă de Ucraina şi faţă de disperarea unui popor care, iată, de un an de zile este fugărit, omorât, îi sunt răpiţi copiii, este distrusă infrastructura civilă. Sper ca această declaraţie să devină realitate”, a declarat Barna.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!