• Home
  • Știri
  • Șeful Statului Major: Armata pregătește noua doctrină militară, care va stabili condițiile de angajare a țării noastre în război

Șeful Statului Major: Armata pregătește noua doctrină militară, care va stabili condițiile de angajare a țării noastre în război

soldati romani

Armata română pregătește noua doctrină militară, documentul care va stabili condițiile de angajare a țării noastre în război, a declarat în exclusivitate la TVR Info șeful Statului Major, generalul Vlad Gheorghiță, în prima apariție publică de la numirea în funcție.

Strategia care va fi formulată în baza noii doctrine include redimensionarea armatei, dar și discuții despre eventuala reintroducere a serviciului militar obligatoriu, a precizat generalul Gheorghiță.

Condițiile actuale de securitate impun o analiză strategică, la care armata română lucrează deja și un program ambițios de achiziții. Obiectivul final e elaborarea unui nou set de principii privind angajarea în luptă a armatei, a subliniat generalul Vlad Gheorghiță la „Radar Geopolitic.”

Vlad Gheorghiță: „Trebuie să determinăm doctrina viitoare de ducere a războiului a armatei României, să redimensionăm efectivele, să găsim soluții pentru consolidarea capacităților relevante la nivelul armatei. Trebuie să asigurăm dotarea corespunzătoare pentru îndeplinirea misiunilor constituționale”.

Ministerul Apărării și toate instituțiile de forță ale țării vor lucra în viitorul apropiat și la noua strategie de apărare a țării. Documentul ar putea include modificări legislative care să permită transferul autorității militare de la armata română la structurile NATO. Dar și discuții privind o posibilă reintroducere a serviciului militar obligatoriu.

Parteneri