• Home
  • Știri
  • Semnarea unui acord de pace acum ar însemna sfârșitul Ucrainei așa cum o știm noi, spun experții Război în Ucraina

Semnarea unui acord de pace acum ar însemna sfârșitul Ucrainei așa cum o știm noi, spun experții Război în Ucraina

arme ucraina

Această contraofensivă neconcludentă – împreună cu faptul că atenția lumii se concentrează acum asupra războiului Israel-Hamas din Orientul Mijlociu – a făcut ca unii să se întrebe dacă Zelenski ar trebui să ia în considerare semnarea unui tratat de pace cu Putin.

Dar experții militari au declarat pentru Daily Mail că, în ciuda faptului că există un impas pe teren, Zelenski nu poate semna un acord de pace – cel puțin pe termen scurt.

Potrivit adevarul.ro, Charlie Herbert, general-maior în rezervă al armatei britanice care a servit în Afganistan , a spus că acest lucru ar îngheța „aspirațiile ucigașe” ale lui Putin, în loc să le oprească cu totul.

Semnarea unui acord de pace acum ar însemna sfârșitul Ucrainei așa cum o știm noi, spune Aliona Hlivco, directorul Societății Henry Jackson

„Va opta președintele Zelenski pentru pace acum? Absolut nu”, spune Herbert pentru Daily Mail. El spune că, deși există o „certa inevitabilitate” că războiul va fi încheiat printr-o formă de acord politic, nu se va întâmpla pe termen scurt.

„După cum se teme pe bună dreptate președintele Zelenski, semnarea unui acord acum riscă doar să înghețe aspirațiile criminale ale lui Putin, mai degrabă decât să le restrângă cu totul”, spune Herbert.

Aliona Hlivco, directorul general al think-tank-ului Henry Jackson Society, spune că, într-adevăr dacă Ucraina ajunge acum la o înțelegere pe fondul unei contraofensive cu puține câștiguri teritoriale semnificative, Putin se va întoarce în zece ani și va distruge Ucraina.

Hlivco, un fost politician ucrainean al cărui frate luptă în prima linie, spune: „Acesta este un război existențial pentru Ucraina. Dacă facem o înțelegere acum, așa cum am făcut în 2015, Putin se va întoarce zece ani mai târziu pentru a elimina națiunea ucraineană ca entitate”.

Continuarea aici

Parteneri