AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Sfântul Nectarie, vindecătorul. Rugăciunea tămăduitoare care face minuni

 

Sfântul Nectarie, prăznuit la 9 noiembrie, este unul dintre cei mai iubiți sfinți. Credința spune că el aduce vindecare celor bolnavi de cancer şi că ascultă rugăciunile femeilor care nu pot avea copii.

Sfântul Nectarie, ierarhul din insula Eghina născut în anul 1846 în localitatea Silivria, în apropiere de Constantinopol, a trecut la cele veşnice în noaptea zilei de 8 noiembrie 1920, fiind înmormântat în ctitoria sa, din insula Eghina: Mănăstirea Sfânta Treime, notează crestinortodox.ro. Printre nenumăratele daruri primite de la Dumnezeu, Sfântul Nectarie a fost preaslăvit şi cu darul facerii de minuni. Pentru nenumăratele minuni pe care le-a făcut şi încă le mai face Dumnezeu, a fost numit „Taumaturgul“, adică „Vindecătorul“.

Sfântul Nectarie s-a arătat făcător de minuni încă din timpul vieţii. Astfel, într-o vară, fiind mare secetă în insulă Eghina, pentru rugăciunile sale a venit ploaie din belşug şi au rodit ţarinile, încât toţi s-au îndestulat de hrană. Văzând acest lucru, toţi locuitorii insulei au început să-l cinstească în inimile lor pe Sfântul Nectarie, ca pe un ales al Duhului Sfânt, şi să îl cerceteze pentru fiecare nevoie a lor.

Mănăstirea Radu Vodă, cu hramul Sfânta Treime, din Bucureşti, are ca protector, din 2002, pe Sfântul Nectarie Taumaturgul. Părticele din moaştele Sfântului Nectarie, dăruite mănăstirii în 2001, sunt aşezate într-o raclă care stă în partea stângă a bisericii, sub un baldachin. Credincioşi din toată ţara, oameni bolnavi sau aflaţi la mare necaz vin şi înalţă aici rugăciuni către Sfântul Nectarie.

Sfântul Nectarie Taumaturgul, adică Vindecătorul sau „Cel ce tămăduieşte“, este renumit pentru minunile pe care le făcea încă din timpul vieţii, cu rugăciunile sale fierbinţi, pentru toţi ce-i cereau ajutorul. După trecerea sa la cele veşnice, mormântul său a devenit loc de pelerinaj, iar înalţii ierarhi ai Bisericii lui Hristos, văzând minunile ce se săvârşeau acolo şi descoperind moaştele neatinse şi plăcut mirositoare au hotărât canonizarea Sfântului Nectarie la 9 noiembrie 1961.

Rugăciunea tămăduitoare la Sfântul Nectarie face minuni
Rugăciunea tămăduitoare la Sfântul Nectarie Taumaturgul este una dintre cele mai puternice. Bolnavii o rostesc pe patul de spital. Rudele spun rugăciunea tămăduitoare la Sfântul Nectarie pentru vindecarea celor dragi. Și are mare putere atunci când se spune în preajma raclei cu sfintele sale moaște.

„O, preabunule părinte, luminătorul credincioșilor, Sfinte Nectarie, tămăduitorule, ajută-mă! Stai în fața Tronului Dumnezeiesc și te rogi neîncetat. Roagă-te pentru iertarea păcatelor noastre. Și pentru întoarcerea noastră spre înfierea harului. Căci neîncetat ne strigăm amarul. Suntem robi netrebnici ai lui Dumnezeu. Și ne găsim în mare mâhnire, primejdie și supărare. Văzuți și nevăzuți vrăjmași, viclenesc împotriva scumpei Mirese a lui Hristos. Este Una Sfântă Duhovnicească și Apostolească Biserică și vor să o dărâme și să o facă nevazută.
Ales Păstor, noi, oile cuvântătoare, pentru care Hristos sângele Său l-a vărsat, îți cerem să izgonești și să împrăștii toate relele. Dacă nu suntem vrednici, pentru multele noastre păcate, alege-ne tu calea. Căci gurile noastre se roagă pentru dezlegarea cererilor și necazurilor. Imploră pentru vindecare și pentru viața în credință. Implorăm cu durere, cu inima înfrântă, cu suspinuri și cu lacrimi. Te rugăm să mijlocești împreună cu Preasfânta Maică a lui Dumnezeu și cu toți sfinții să fim izbăviți de primejdii. Prin multele noastre păcate L-am mâniat pe Preabunul si Preaîndurătorul Dumnezeu. Și va veni la noi și pentru nerecunoștința noastră ne va judeca aspru, răsplătindu-ne după fapte. Dar tu, Sfinte Nectarie, ne poți ajuta să pășim pe calea sfințeniei tale. Dă-ne nouă sănătatea de care avem nevoie!
Pe steaua cea luminoasă a Ortodoxiei și pe al Bisericii zid de apărare, cu bucurie în inimi te lăudăm, Sfinte Nectarie, vindecătorule. Slăvit ești de lucrarea Duhului. Izvorăști tămăduiri și har bogat. Pentru aceea îți strigăm într-un glas, bucură-te Parinte Nectarie.”

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!