AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Sfaturile specialiștilor în comunicare. Cum recunoști site-urile ”bune”

După un an și jumătate în care libertățile ne-au fost restricționate, activitatea online a crescut considerabil iar utilizatorii pieței social-media sunt predispusi riscurilor falsei informări. Nu dezbatem aici cauzele cenzurii, nici pe cele ale manipulării. În manualul de sociologie a comunicării ele pot avea rol pozitiv, de salvare, de ajutor, așa precum, în mod egal, pot avea ca scop subjugarea, delapidarea, oprimarea socială.

Ideea este să recunoști produsul ”bun” și dacă ne referim la massmedia, atunci există câteva branduri de știri cu o notă de cel puțin 9 din 10 la capitolul calitate a informației. Oficial Media a fost cotat în MOZ și AHREFS cu 9/10 datorită unor parametri de calitate cum ar fi:

  • Un număr mare de informații în 24 de ore
  • Caseta de redacție vizibilă, date de contact
  • Rubricăde comentarii la articole
  • Inregistrator de traffic ușor de verificat
  • Adrese de email, colectiv cunoscut în social-media.

Bianca Tudor, fondator ELITE COMM Branding & Strategy Specialist declară: “Dacă ești antreprenor și vrei să ai în continuare acest business, chiar și în plină pandemie, focusul tău ar trebui să fie pe dezvoltare prin promovare online și branding pt a consolida poziția ta în piață. Chiar dacă actuala criză nu este comparabilă cu alte perioade de criză, istoria arată asta: cele mai prospere și longevive companii și branduri s-au consolidat în momente ca acestea pe care le trăim acum”.

Cum recunoști site-urilebune

download7

Așadar pentru dezvoltare și promovare online ai nevoie de un site care să prezinte încredere, de regulă din categoria ziarelor online. Presa este percepută ca sita care cerne adevărul de fals, este percepută ca o ștampilă pe un contract. Deci NU blogulețe, influenceri și site-uri de nișă, ci de departe cele mai eficiente pentru prosperitatea unei companii sunt promovările în ziarele online. Și există câteva elemente prin care recunoaștem un ziar care îți poate ridica afacerea:

  • Este creat ”pentru oameni” cu o dezvoltată rubrică socială
  • Articolele sunt semnate, autorii lor sunt sau pot fi contactați –nu sunt persoane fictive-
  • Deține o categorie ofertantă de lifestyle – dovadă că este ”pentru oameni”
  • Are rubrici și articole de nutriție, sănătate, destinații pentru timp liber
  • Se dedică actelor filantropice, educației și promovează arta.

Mihaela Lemnaru, Social Media Specialist:

”Pandemia a dus la o creștere a prezenței online a consumatorilor, deci și a vizibilității în online pentru branduri. Ca exemplu, 61% dintre români investesc în prezent bugete mai mari în cumpărăturile online decât în cele offline. Facebook și Instagram reprezintă principalele canale de comunicare, în special prin conținutul efemer de tipul stories și focusul pe comunicarea umanizată, cu informații de valoare”.

După cum afirmă Mihaela Lemnaru, un site ar trebui să fie bine reprezentat pe platformele sociale. Mai nou, a luat amploare Telegram, MeWe, care s-au alăturat mai titratelor Facebook și Twitter. Dar există și o latură a performanței necesară unei colaborări, conform proverbului ”spune-mi cu cine te-nsoțești ca să-ți spun cine ești”. La fel de mult contează pentru un antreprenor cine își mai realizează promovare online în site-ul pe care il va alege pentru advertising:

  • Să aibă publicitate de la branduri renumite în bannere si imagini
  • Să dețină o capacitate mare de stocare și arhivare
  • Să fie etalon pentru unicitate –editoriale, interviuri, reportaje
  • Să facă parte din rețele internaționale de știri pe una sau mai mute categorii
  • Să publice advertoriale pentru companii consacrate.

Rusanda Davideanu, Creative & Image Making Specialist: ”Femeile de afaceri din România investesc în mod special în această perioadă în imaginea lor în online: cum arată, ce transmit, ce comunică, unde au apariții și ce voce se potrivește cel mai bine cu business-ul lor. Mai ales în pandemie, când nu ne mai putem întâlni unii cu alții ca să socializăm și să stabilim noi relații profesionale, este esențial să prioritizăm imaginea noastră din social media și mass-media. S-a încheiat era identităților comerciale, suntem deja de ceva timp într-o eră nouă, în care omul din spatele produsului spune cea mai frumoasă poveste publicului său!”

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!