AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Şi totuşi, Covid-19 omoară. Statistici comparative cu anii precedenţi

Journalists wearing protective gear wait near a quarantined hostel, which was closed after residents reportedly tested positive for the coronavirus disease (COVID-19), in Kiev, Ukraine April 28, 2020. REUTERS/Gleb Garanich

Numărul scepticilor a crescut în ultima perioadă, convingerea care se extinde fiind că acest virus nu e mortal, că e o biată gripă.

Recorder.ro a cules, pe cont propriu, date oficiale care indică numărul morţilor din luna aprilie pe judeţe. Mortalitatea din luna aprilie pentru întregul teritoriu al României va arăta, practic, impactul real pe care epidemia l-a avut asupra țării noastre.

Ținând cont că, din datele obținute de Recorder, în cele mai afectate județe din țară s-au înregistrat creșteri ale mortalității de maximum 20-30%, România pare, totuși, departe de situația înregistrată în țări precum Belgia, Italia sau Marea Britanie, unde mortalitatea a crescut cu până la 90%, sugerând un impact mult mai mare al epidemiei decât cel prezentat în datele oficiale.

Statisticile sunt și mai dramatice atunci când sunt concentrate pe regiuni: creștere de 463% a mortalității în regiunea Bergamo (Italia) și de 600% în orașul New York.

Unii doctori din linia întâi,  trecând aproape de moarte, luând ei înșiși boala, spun că aceia care au îndoieli să stea o zi doar la o cameră cu bolnavi întubaţi, acolo unde ”viața se bate cu moartea”.

Sursa Recorder.ro

 

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!