• Home
  • Știri
  • Sighiartău: România pierde aproape 400 de locuitori pe zi. Până în 2050, numărul de locuitori se va reduce la 14 milioane. Trebuie să oprim declinul demografic

Sighiartău: România pierde aproape 400 de locuitori pe zi. Până în 2050, numărul de locuitori se va reduce la 14 milioane. Trebuie să oprim declinul demografic

Oameni pe strada1 1

Deputatul PNL Robert Sighiartău afirmă că ţara noastră pierde aproape 400 de locuitori în fiecare zi şi prezintă mai multe iniţiative legislative care au ca scop combaterea declinului demografic, între care cea vizând reducerile fiscale pentru familiile numeroase, masa caldă pentru copii la şcoală şi grădiniţă, sprijinul suplimentar pentru familiile monoparentale.

”România pierde aproape 400 de locuitori în fiecare zi, o statistică alarmantă care se traduce în pierderi economice, sociale şi culturale majore pentru ţară. În fiecare an, pierdem echivalentul unui oraş cât Piteştiul, iar până în 2050, numărul de locuitori din România se va reduce la 14 milioane. Aceste cifre sunt tulburătoare şi trebuie să ne mobilizeze pentru a lua măsuri concrete în vederea combaterii declinului demografic”, afirmă Robert Sighiartău, într-o declaraţie de presă transmisă vineri.

El adaugă că reducerea populaţiei duce la îmbătrânirea accelerată a societăţii şi la dificultăţi de adaptare, scăderea forţei de muncă, a numărului de contribuabili şi a veniturilor bugetare, concomitent cu creşterea cheltuielilor în domeniul sănătăţii.

”Practic, vom avea costuri din ce în ce mai mari, iar venituri din ce în ce mai mici. În ultimă instanţă, scăderea şi îmbătrânirea populaţiei vor duce chiar la diminuarea influenţei politice şi economice a României pe plan internaţional, ca o ţară din ce în ce mai mică şi mai puţin relevantă. Pentru a combate această situaţie, am propus un pachet legislativ amplu care cuprinde mai multe iniţiative ce vizează sprijinirea familiilor, încurajarea natalităţii şi protejarea copiilor. Alături de colega mea, Maria-Daniela Calista şi cu susţinerea parlamentarilor PNL, am iniţiat o propunere legislativă ce va avea impact pozitiv major asupra tinerelor familii din România. Vizăm deduceri personale din venitul net lunar din salarii pentru acei contribuabili care au persoane în întreţinere”, continuă deputatul.

Mai mult pe news.ro

Parteneri